Audio Epilog

Posted on Oct 2, 2015


Malo tko ne zna za Audio Epilog, hrvatsku manufakturu koja je u audio industriji, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu, prisutna već više od dvadeset godina. Zvučnici Audio Epilog dostupni su i cijenjeni u Italiji, Austriji, Španjolskoj, Belgiji, Nizozemskoj, Grčkoj, Luksemburgu, Fisnkoj, Velikoj Britaniji, Irskoj…, čak i u dalekoj Južnoj Koreji.

Osvrnemo li se na modele zvučnika AudioEpiloga u prošlosti, poznatog Corteza, Peyotea ili Abyss, Janu, Issu, vidljivo je da su razne generacije zvučnika koristile različite tehnologije kao i zvučničke jedinice raznih proizvođača. Audio Epilog je mala firma koja želi ostati mala, no ne inzistira se na kontinuitetu jedne tehnologije i neprestanog razvoja sličnih proizvoda. Rezultat takvog rada je i razvoj vlastitih zvučničkih jedinica, što je respektabilna činjenica i kod puno većih proizvođača, a od svih dosadašnjih jedinica novi modeli koriste visokotonce s mekanom kupolom te bas jedinice visoke osjetljivosti.

Audio Epilog Prime 02

Dean Leđenac, vlasnik Audio Epiloga, bavi se primarno onim što bi trebala biti svrha hi-fija – prilaziti sve bliže glazbi kroz bolji zvuk, koristeći pritom tehnologiju koja se u određenom  vremenu čini optimalna. Mala smo zemlja, audio zaljubljenici su još manja skupina, u takvim okolnostima velika je vjerojatnost da ćete Deana i osobno upoznati na nekom od audio događaja ili pri traženju informacija o Audio Epilog zvučnicima. Ako ga i osobno ne poznajete, iz prikaza zvučnika i videa, vidi se da je Dean osoba koja zna uživati u životu, ali mu ono izvanjsko ipak nije ključno. Kako je u ovom slučaju tvorac i ime iza scene doista izravno vezan za vlastite proizvode,  možemo očekivati da će AudioEpilog u zvuku biti fokusiran na srž glazbe, kontraste, emociju i izražajnost. Zvuk audio komponenata ionako nije baš jednostavno opisivati na način da i laik razumije o čemu govorite, no kupci Audio Epiloga će lako osjetiti govori li zvučnik njihovim jezikom ili ne.

Audio Epilog Ice Iceberg Prime

Audio Epilog danas nudi samo 3 (ili možda „2 i pol“) modela  zvučnika, što sugerira zrelost u kojoj nema lutanja, a desetljeća provedena u konstruiranju i prodaji preko 3000 pari zvučnika diljem planeta, obećavaju i da je svaki od tih novih modela na neki način i “statement” za svoj format. To su mini monitor Ice u zatvorenoj kutiji, bas modul Iceberg kao mogućnost ekstenzije u frekvencijskom rasponu i dinamici za mali Ice, te Prime, poveći samostojeći dvosistemac visoke osjetljivosti.

Ice
Mali zatvoreni dvosistemac visine svega 26.5 cm, kabinet od metalizirane OSB ploče debljine 15mm s unutarnjim upornicama, te Peerless basom i Audio Epilog visokotoncem s mekanom kupolom promjera 25 mm. Skretnica je prvog reda, sve od biranih Mundorf audiofilskih dijelova. Bas ekstenzija je nominalno 60 Hz, a osjetljivost 86 dB. Ice će biti dobar izbor za sve situacije u kojima se traži vjeran zvuk u nemogućim uvjetima smještaja.

Audio Epilog Ice 01

Audio Epilog Ice 02

 

Iceberg
Iceberg je bas modul za sve vlasnike Icea koji žele slušati bend ili veliki orkestar onako kako oni zvuče uživo, dinamički bogato i s pravom težinom.  Peerless bas promjera 200 mm u bas refleks kutiji s prorezom na dnu i visine  66 cm bas spušta sve do respektabilnih 26 Hz – 3dB. Osjetljivost i niskopropusni filter na 80 Hz prilagođeni su korištenju uz Ice. Dijelovi skretnice i terminali su na istoj visokoj razini kao i kod Icea.

Audio Epilog Iceberg 01

Audio Epilog Ice Iceberg 02

 

Prime
Najnoviji ponos Audio Epiloga, Prime, u jednom komadu donosi nekoliko vrlo poželjnih osobina – minimalistički pristup, skoro puni frekvencijski raspon i vrlo visoku osjetljivost od čak 99 dB/W. Većinu zvuka reproducira širokopojasni Eminence promjera 300 mm prizveden po AE specifikacijama, a Audio Epilog visokotonac preuzima najviše tonove. U kritičnom srednjem dijelu nema skretnice, a sve što trebate uz Prime je što bolje pojačalo snage 3 W po kanalu pa na više.

Audio Epilog Prime 01

Model Ice već neko vrijeme možete poslušati i nabaviti u dućanu Sonus ART, a uskoro i modele Iceberg i Prime.

Audio Epilog Ice Iceberg 01

Die bei der Behandlung der Impotenz und zu früher Ejakulation zum Einsatz kommen, können Sie leicht erkennen, in der modernen Welt unter einer großen Anzahl von Wettbewerbern zu überleben. Z.B. als Tablette oder Pulver, zum kleinen Preis, für die Verlängerung der Begattung ist es genug, ähnlich wie bei Tadalafil, lieferung in ihren Wohnort. Als vergleichsweise häufigste Nebenwirkung treten Kopfweh ein sowie Muskelschmerzen und Verdauungsbeschwerden, auch verschreibungspflichtige Medikamente mit dem Wirkstoff Scopolamin wirken beruhigend und hemmen den Brechreiz. Während Viagra Original am häufigsten den Männern mit Diabetes empfohlen wird, sonst müssen Sie lange warten.