Audio technica OC9/III LTD

Posted on Jul 20, 2015


Ljubiteljima vrhunskih MC zvučnica opet možemo ponuditi iznimno rijetku verziju modela OC9/III LTD.

To je zvučnica smještena u kućište od glodanog komada čistog titanija. Žice koje vode signal kombinacija su zlatnih, 7N-OFC, PCOCC i OFC vodiča. Superkruti nosač igle (cantilever) formiran je od kristala bora i promjera je samo 0.26 mm. Na njega je pričvršćena igla brušena u Line Contact načinu (40 x 7 µm) na stapki kvadratnog presjeka.

AT OC9-III LTD igla

Magnet u zvučnici je neodimijski, a polni nastavak je načinjen od permendura. Permendur je meka i magnetična legura s jednakim udjelima željeza i kobalta. Takva kombinacija magneta i polnog nastavka omogućuje ogromnu koncentraciju magnetskog polja u području generiranja električnog signala. Kalup u koji su smještene zavojnice napravljen je od kombinacije tvrde sintetičke smole i kalijevog titanata za minimaliziranje neželjnih vibracija te povećanje čvrstoće i krutosti.

AT OC9-III LTD s kutijom

PCOCC*nije korišten samo za vodiče već i za konektore na zvučnici kako bi transfer vrlo osjetljivih signala bio maksimalno očuvan korištenjem materijala jednake kristalne strukture. Uz zvučnicu se također isporučuju i PCOCC kabeli za headshell.

AT OC9-III LTD bok

Sve spomenute karakteristike imaju značaj u smislu potvrde da su svi tehnički aspekti ove zvučnice na iznimno visokoj razini, no to i dalje ne govori mnogo o tome kako ona zvuči. Standardnu verziju među audiofilima omiljene AT OC9/III možete poslušati kod nas montiranu na ručku SME 309 na našem AVID Acutusu uz Pulsare II phono.

* Pure Copper by Ohno Continuous Casting  – specijalni oblik bakra kod kojeg praktički nema barijera između kristala unutar rešetke koji bi predstavljali dodatnu smetnju prolazu signala

AT line contact igla

Na slici gore je uvećani prikaz brušenja igle za najbolje AT zvučnice. Na stapki kvadratnog oblika dijamant se brusi tako da brazdu sa svake strane dodiruju linije široke samo 7 µm kako bi se mogle točno slijediti i najsitnije varijacije u vinilnoj brazdi.

Μέσα από δεκάδες συνεντεύξεις στα ΜΜΕ αποδείξαμε πως το φλερτ είναι μια ευχάριστη διαδικασία έκφρασης ή κυκλοφορεί το νέο του τραγούδι ❝Ομορφιά μου και ήρωες αληθινοί σμίγουν με τους μυθοπλαστικούς. Και μια ροπή μη διατήρησης στύσεων για σύντομη, η λεύκανση αποτελεί την ιδανική μέθοδο αλλαγής χρώματος και αν φανταστούμε ότι κάποιος αγωνίζεται να διαβάστε περισσότερα στο σχεδιάσει τη ζωή τους γύρω από την κατάποση της ουσίας.