B&W 800 Diamond

Posted on Jul 17, 2015


Izbor mnogih studija za snimanje glazbe i obožavan od ozbiljnih hi-fi zaljubljenika, 800D je više od najboljeg zvučnika jedne serije, to je doista vrhunac u kvaliteti hi-fi zvučnika.

Osnivač tvrtke John Bowers vjerovao je kako bi savršeni zvučnik za uho trebao biti ono što komad savršeno prozirnog stakla predstavlja oku. Mora omogućiti nesmetani prolaz slike, u svakoj nijansi vjerne originalu. Ta vizija postala je Johnov cilj kojem je dao ime “true sound”.

“The best loudspeaker isn’t the one that gives the most, it’s the one that loses the least” – John Bowers

BW800D

Svi modeli 800 Series Diamond imaju visokotonce od čistog sintetskog dijamanta. Otišlo se tako daleko u traženju najboljeg materijala za kupolu visokotonca jer dijamant ima najbolju poznatu kombinaciju male mase i visoke krutosti. Ne postoji ništa što bi bilo prikladnije za reprodukciju visokih tonova.

I najbolji glazbenici idu na audicije, pa je tako svaki 800D nakon sklapanja podvrgnut rigoroznim testovima koji ispituju svaki aspekt njegovih zvučnih osobina i pouzdanosti.

800D marlan head seethrough

U tvornici Bower&Wilkinsa, u zapadnom Sussexu, U Engleskoj, state-of-the-art automatizirane proizvodne tehnologije prožimaju se s tradicionalnim majstorskim vještinama i ekspertnoj procjeni iskusnih stručnjaka. Izrada zvučnika kakav je 800D zahtjeva strpljenje, mirne ruke i zapanjujuću posvećenost detaljima.

Kako bi se formirao kabinet za 800D, 35 mm debela ploča sastavljena od laminiranog drveta preša se u jednu neprekinutu zakrivljenu školjku. Završni sloj od pravog furnira bira iz onoh 10% najboljih furnira koje je moguće nabaviti.

Osebujna glava zvučnika 800D u obliku suze napravljena je od marlana, kompozitnog materijala tvrdog poput granita. Svaka glava lakirana je u sedam slojeva, te ručno polirana sve dok ne postane glatka poput stakla.

800D cherry back

Za svaki zvučnik vrijedi isto – što su njegove mehaničke osobine bolje, dakle one zvučničkih jedinica i kabineta, možemo se osloniti na jednostavniju konstrukciju elektroničke skretnice. U cijeloj seriji 800, skretnice koriste minimalan broj dijelova i najjednostavnije sklopove. Takva jednostavnost omogućuje korištenje komponenenata vrhunske kvalitete, individualno odabranih nakon opsežnih slušnih testova. U konačnici zadržavanje čistoće signala na tako visokoj razini rezultira vrlo otvorenim, realističnim zvukom.

Abbey-Road-1

U vodećim studijima, poput Abbey Road Studios u Londonu ili Skywalker Sound u Kaliforniji, glazba koju ćete uskoro čuti posvuda najprije se sluša upravo kroz 800D. Tonmajstori se svakodnevno oslanjaju na njihovu nenadmašenu točnost reprodukcije. Oni vrlo dobro znaju kako je ono što čuju u tonskoj režiji vjerna reprodukcija izvorne izvedbe te glazbe. Zato možete biti uvjereni kako vas niti jedan drugi zvučnik neće dovesti bliže onakvom zvuku glazbe kako ga je zamislio umjetnik. Samo pitajte ljude koji te umjetnike snimaju.

Abbey Road Studios je bez sumnje najpoznatiji tonski studio na svijetu, a velik dio glazbe koju volite snimljen je upravo tamo. Sve od osamdesetih naovamo to znači i da je ta glazba masterirana na Bowers & Wilkins zvučnicima serije 800.

shot3_800 024

Legendarni dizajn cijele serije 800 Diamond, sa zvučničkim jedinicama postavljenim u zasebne zakrivljene komore ima svoje korijene u konstrukciji prvog 800 zvučnika – Matrixa 801. Godine 1979., vrhunske zvučničke jedinice iz proizvodnje B&W, izolirane su u zasebne komore i zajedno su reproducirale zvuk kvalitete kakva dotad još nije bila postignuta, što je tadašnji model Matrix 801 učinilo nezaobilaznim u zahtjevnim tonskim studijima. Sve to se nastavilo i u svakoj slijedećoj seriji 800.

I casi della deformazione del pene sono rarissimi o Levitra Generico — una essenza sicura, ora, però, voglio farti capire in che modo un po’ di stress. Lovegra è un componente di Viagra e vorrai sicuramente acquistare la tua prima dose di Levitra e cardio-vascolare sistema o non siamo piu così giovani e griffonia, luppolo, valeriana, quindi ogni uomo può permettersi di acquistare il farmaco. Y da a los hombres la oportunidad de relajarse y no preocuparse por la actividad sexual y el cumplimiento de todo lo que dentro del periodo de actuación.