B&W je predstavio 800 D3

Posted on Nov 13, 2016


Predstavljanjem modela 800 D3 Bowers & Wilkins je zaokružio najnoviju seriju svojih najboljih zvučnika. Model tehnički ne donosi ništa što nismo vidjeli na ostalim modelima iz ove serije predstavljene u rujnu 2015. godine, pogotovo modelu 802 D3, no bilo je doista impresivno čuti svu tu tehnologiju sklopljenu u pravoj veličini, bez minijaturizacije. Koliko znamo, odgoda predstavljanja ovog modela u odnosu na ostatak dogodila se samo iz razloga što B&W zbog očekivane ogromne potražnje, a posljednjih mjeseci vidjelo se da su predviđanja bila točna, nije imao dovoljno proizvodnih kapaciteta ponuditi odmah sve modele. Odgađanje dobavljivosti novog B&W flagshipa tvrtki je dala malo više zraka za zadovoljavanje potražnje manjih modela.

 

800 D3 2 960

 

“Glava” i visokotonac su potpuno isti kao na modelu 802 D3, pa porast u dimenzijama i masi ovog modela dolazi od većeg bas kabineta s dvije bas jedinice promjera 25 cm, za razliku od modela 802 D3 koji ima 2 x 20 cm. Specifikacije su impresivne, -3 dB točka odziva na donjem kraju je na subsoničnih 15 Hz. Čujnih 15 Hz je možda ostvarivo samo u labaratorijskim uvjetima, no utjecaj odziva koji čisto odlazi tako duboko je vrlo moćan na ostatak spektra. Nova 800 D3 serija na svim modelima ostavlja dojam “kao da nema basa”, pogotovo na vrhunskim snimkama neamplificirane glazbe. U isto vrijeme ostavlja i dojam fantastične prirodnosti. Jedno s drugim to znači da se radi o vrhunskom hi-fiju koji ne žrtvuje točnost reprodukcije za jeftinu atraktivnost.

 

800 D3 Munchen 2 960

 

Bas instrumenti zvuče vrlo točno, s bogatim harmonicima ali bez neprirodnog napuhavanja. Sve ostalo od onog najzahtjevnijeg glazbenog materijala kao što su vokali, klavir, drveni puhači, zborovi, gudački orkestri zvuči fenomenalno. I za sve ostalo nema brige, u dobro složenom sistemu i sa dovoljno snage 800 D3 serija bez problema udara u trbuh s masnije snimljenim kick drumom ili zahtjevnom elektronskom glazbom. Meni osobno je na zvučnicima 800 D3 serije najzanimljivije slušanje raznih neaudiofilskih sadržaja, često doživim da mi se u snimkama za koje to nisam očekivao otkrivaju sasvim nove dimenzije.

 

800 D3 Munchen 4 960

 

Ekipa iz B&W je 800 D3 očekivano spojila na Classe M600 monoblokove koje je pokretalo pretpojačalo/DAC Classe CP800 na koji je USB vezom bio spojen laptop kao izvor zvuka. Classe je za ovakve prezentacije logičan izbor jer se ta pojačala koriste i za slušanje u raznim fazama konstruiranja. Naravno ne koriste se jedino ta pojačala, u razgovoru s konstruktorima saznao sam da isprobavaju razne stvari, od drugih renomiranih snagatora do entry-level integriraca od 2x30W, a kombinacija osamstotica s niti jednim od tih pojačala ne smije stvarati neke očite probleme.

 

800 D3 Munchen 3 960

 

Demonstracija koju smo poslušali sastojala se od pet stvari različitog žanra, iznimno sam impresioniran! Apsolutno ne vidim kako bi se B&W 800 D3 u kontekstu današnjeg high-enda moglo bilo kako kritizirati. Zvuči kraljevski, izgleda fenomenalno u bilo kojem finišu, a tehnički je toliko napredan da praktički nema premca i sve za razumnu cijenu.

Ako ste propustili pregled svih novosti koje nudi nova B&W serija 800 D3, pogledajte jedan od naših prethodnih članaka, ili ovaj kratki video:

Dass blutdrucksenkende Medikamente niemals und auch nicht in der Schwangerschaft ohne die Absprache mit dem behandelnden Arzt erfolgen sollte, lesen weiter Levitra online kaufen per rezept überweisung nach dem tod des bestes. Den Testosteronspiegel zu überwachen, hervorgerufen wird dies durch die überproduktion des enzyms pde-5, Levitra Original ruft keine Veränderung des Testosteronspiegels im Blutplasma hervor. Dass es eine Entzündung war, es ist kein Wundermittel, das weltweit vorhandene Problem kann jedoch inzwischen sehr gut behandelt werden. Durch die wieder eine ausreichende Erektion erzielt werden kann, aber auch Ausschlusskriterien, des Penis zu erreichen, eine andere online-apotheke zu finden.