CA-2300 i CA-M300

Posted on Mar 13, 2015


Dvokanalno pojačalo i mono blokovi

Serija pojačala Delta utjelovljuje sve što Classé predstavlja: inovativnost, tehnološka postignuća, vrhunsku izradu i legendarni dizajn. No to nije samo posljednja serija u nizu Classé pojačala koja su nastajala od početka tvrtke 1980. Godine. Ona je nova, revolucionarna i jedinstvena.

Zvuk na prvom mjestu
Prvotna Delta pojačala postigla su ne samo naklonost audio kritike. Elitni audio profesionalci koriste ih za mastering glazbe i filmova u kojima uživa cijeli svijet. Najnovija pojačala su još bolja. Objektivno – čista mjerenja dokazuju da su ovo najbolja Classé pojačala najbolja dosad. Subjektivno – publika je jednostavno oduševljena.

Konstruktori Classéa stvorili su ultimativno povoljnu okolinu za pojačavanje audio signala. Kompletni amplifikacijski proces događa se na jednoj ploči, što čini najizravniji i najtransparentniji put signala koji se može zamisliti. Classéov jedinstveni minijaturizirani driverski stupanj je praktički bešuman, pa tako svaka nijansa izvornog signala dolazi do izlaznog stupnja. U tom stupnju ogromne količine čiste snage kontrolirane su uz potpunu preciznost. Odjednom, najbolji zvučnici na svijetu zvuče još bolje.

CA2300

Do najboljeg zvuka za svega par minuta…
Postoji odnos između temperature i zvučnih osobina no one je uglavnom krivo interpretiran. Audiofili kažu kako su optimalne performanse pstignute kad se pojačalo ”malo zagrije“ ali zapravo ne znamo što to znači. Kad je dovoljno toplo? Postane li ikad pretoplo?

Vidljivi hladnjaci i njihova rebra ili peraje kakva vidimo na konvencionalnim pojačalima su pasivne naravi. Oni ne mogu pomoći elektroničkim sklopovima u postizanju za njih idealnih temperatura i održavanju tih temperatura tijekom slušanja glazbe. Ti sklopovi rade na temperaturama koje su u potpunosti definirane okolinom te činjenicom koliko glasno slušate. U nekim slučajevima to može biti vrlo daleko od optimalnog.

CA2300 iznutra

Kontrola zagrijavanja u Classéovim novim pojačalima Delta serije provedena je tehnologijom ICTunnel™ (izgovara se Icy Tunnel, tj. ledeni tunel), kontroliranom senzorima i mikroprocesorima nalik na hladnjake kakvi se mogu naći u laserskim uređajima velike snage ili u medicinskoj opremi. Ugrađen unutar kućišta uređaja, ICTunnel™ aktivno regulira temperaturu pojačala i tako osigurava optimalne performanse i pouzdanost u radu.

Pojačala se od sobne temperature zagrijavaju vrlo brzo. Optimalnu temperaturu postižu za manje od petnaest minuta i zadržavaju je bez obzira na to koliko su jako pogonjena. Nema konvencionalnog hladnjaka koji to može.

CAM300

Klasa za sebe
Kvaliteta zvuka koja pomiče granice, gorostasna snaga, sofisticirana kontrola i pouzdanost – Classéova nova Delta serija je ogroman korak u konstruiranju pojačala. Zahvaljujući ekskluzivnoj ICTunnel™ te ostalim uključenim audio tehnologijama, Classé pojačala dosljedno priužaju vrhunske performanse i pouzdanost u svakoj primjeni.

CAM300 iznutra

Home Theater Review Best Stereo Amp Winner 2011: Classe CA-2300

“U Panteonu audiofilskih pojačala govorimo o Krellovima, Levinsonima, a sada i o Classc zbog njegovog CA-2300, za kojeg neki od naših novinara kažu kako je to najbolje stereo pojačalo i ujedno najbolja vrijednost za uloženi novac na high-end tržištu. Classéov industrijski dizajn posramljuje konkurenciju a definirani, kontrolirani i snažan zvuk sposoban je pokrenuti bilo koji high-end zvučnik.”

home_theater_2011_best_award

CA-2300 isporučuje 300 W po kanalu na 8 Ohma odnosno 600 W po kanalu na 4 Ohma u bilo kojim uvjetima, pojačanje je dosta visokih 29 dB, a masa uređaja 39.9 kg.
Mono blokovi CA-M300 deklarirano isporučuju jednaku snagu kao i CA2300, 300 W po kanalu na 8 Ohma odnosno 600 W po kanalu na 4 Ohma u bilo kojim uvjetima, pojačanje je također 29 dB, no u ovom slučaju svaki kanal ima dvostruko veći kapacitet napajanja. Masa jednog mono bloka je 34 kg.