Marantz SA-14S1

Posted on Mar 13, 2015


SA-14S1 donosi vam vrhunsku muzikalnost uz sposobnost čitanja širokog raspona disk-medija, kao i dekodiranje datoteka visoke rezolucije s računala. Kompatibilan je i s iPod, iPod touch te iPhone uređajima, i to tako da omogućuje izravno spajanje u USB port pa je transfer digitalnih podataka optimalan.

Robusno kućište nosi najnoviji centralno postavljeni pogonski mehanizam, montiran na odvojenu pod-šasiju kako bi se vibracije svele na minimum. Ladica diska napravljena je od kompozitnog materijala, stabilnija je i pouzdanija nego ranije.

Marantzov ekskluzivni HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Module) osigurava  vrhunsku vjernost signala, SA-14S1 ima i HDAM i HDAM SA2 module. Osim reprodukcije CD, CD-R i CD-RW diskova, SA-14S1 također čita Super Audio CD, a može reproducirati i višekanalne SACD diskove u stereu pomoću ugrađene downmix funkcije. Elegantni daljinski upravljač također može kontrolirati i prikladno referentno integrirano pojačalo PM-14S1.

Kako bi mogao reproducirati najširi raspon diskova i tipova audio datoteka, SA-14S1 koristi CS4398 DAC koji omogućuje rezoluciju 24 bit/192 kHz te DSD dekodiranje. Na USB-B port na stražnjoj strani uređaja možete spojiti računalo i također koristiti PCM ili DSD dekodiranje (bitstream ili DoP tj. DSD over PCM).

Uz analogne stereo izlaze, tu su i optički i koaksijalni digitalni izlazi za spajanje s drugim DAC-ovima ili pojačalima, no SA-14S1 je opremljen i s optički i koaksijalni digitalnim ulazima koji omogućuju da se player koristi i kao zasebni DAC.

Svoje omiljene slušalice možete spojiti izravno na prednju ploču, a priključak ima i svoju zasebnu kontrolu glasnoće. Elektronički sklop pojačala za slušalice kompatibilan je s najširim rasponom tipova slušalica, uključujući i modele s vrlo niskom impedancijom.

“The Marantz SA-14S1 was balanced in frequency response, highly resolving, very dimensional, capable of reproducing a very wide dynamic range, very focused, revealing of instrumental texture, and presenting the natural sound of instruments, whenever a recording maintained timbral integrity.

I cannot imagine any other CD player, or transport and DAC combination attaining any more music from a recording, without inducing imbalances in frequency response, especially excess treble energy. I think Marantz has pushed the envelope by creating a balance between high levels of resolution and a lack of audible coloration.“

Roy Harris, Audiophilia 11/2013