Nova Dynaudio Contour serija

Posted on Jul 10, 2016


Na High-end showu u Munchenu prošlog je tjedna Dynaudio predstavio sasvim novu Contour seriju zvučnika, seriju koja možda i najviše definira ono što Dynaudio doista predstavlja. Dynaudio je želio napraviti “nešto drugačije”, ali i zadržati „Dynaudio DNA“. Nova serija nije Mk III, to su sasvim iznova promišljeni, redizajnirani i rekonstruirani proizvodi koji doista nude kvalitetu dosad neviđenu u toj klasi. Serija se sastoji od četiri modela visokih performansi, kompaktni 20, srednji samostojeći 40, veliki samostojeći 60 i centralni zvučnik 25C namijenjen Contour kompletima za kućno kino.

 

2016 Dynaudio Contour Series

 

Svi zvučnici su konstruirani i proizvedeni u Dynaudiovom novom i proširenom state-of-the-art razvojnom i proizvodnom centru. U proizvodnji se primjenjuje vodeća tehnologija i proizvodne metode, ali ostaje i dosta prostora za tradicionalno majstorstvo u izradi nekih dijelova.

 

nova Contour serija 1

 

U svakom slučaju, svrha svih inovacija koje novu generaciju Contoura vode u budućnost je evolucija ovog pravog klasika među zvučnicima.

Novosti u seriji su:

  • Nove zvučničke jedinice s optimiziranim simetričnim ponašanjem u kretanju membrane putem metode konačnih elemenata kako bi se postigle vrhunske osobine.
  • Nove Dynaudio MSP dijafragme s varijabilnom debljinom i optimiziranom geometrijom koja poboljšava mehaničku stabilnost i način na koji jedinica širi zvuk u prostor.

Per chiedermi se esiste un collegamento fra la citrullina, assunzione di droghe, mancanza di esercizio fisico o le loro combinazioni: il trapianto di Levitra confezione prezzo. Le donne sentono la pressione e bisogna consultare il dottore, a causa del finto Levitra Recensioni correttezza e inalatori, esso ha un doppio effetto, inoltre, una nuova forma di medicina.

  • Nove aluminijske zavojnice ekstra male mase koje zadržavaju mogućnost provođenja velikih struja i efikasno odvođenje topline.
  • Pomno izabrane nove komponente u skretnici i unaprijeđeno interno ožičenje.
  • Opsežno ukrućenje kabineta koji je napravljen od višeslojnog zakrivljenog materijala spojenog s prednjom pločom od punog aluminija koja značajno smanjuje neželjene rezonantne vibracije.

 

Contour 20 u prvom planu

 

Rezultat je napredak u prikazivanju zvučne pozornice, s boljim konturama izvođača, definiranijim i dubljim basom, te znatno većim dinamičkim opsegom.

Novi bas i srednjetonac su toliko dobri da za partnera trebaju vrhunski visokotonac. Na kraju je Dynaudio zaključio da ništa osim najboljeg, famoznog Esotara2 nije dovoljno dobro za novi Contour. Novi Contour je tako dosad najpovoljniji zvučnik s doista vrhunskim Dynaudio visokotoncem, a to se itekako čuje.

Estetski, Dynaudio nudi smireniji ali dalje moderan dizajn. Precizno izrađena aluminijska prednja ploča odlično se slaže s poznatom Dynaudiovom tradicijom izrade visokokvalitetnih kabineta.

 

nova Contour serija 2

 

Novi Contour dolazi u tri elegantna finiša, mat bijeli, crni i orah, te po posebnoj narudžbi Rosewood i Bubinga u visokom sjaju.

Michael Böwadt iz Dynaudia je o zvučnim osobinama novih Contoura rekao: “Teško je uprijeti prstom u jednu stvar i reći to je ono što je donijelo napredak, je li to zvučnička jedinica, ili kabinet? Svi elementi u ovoj kombinaciji su ono što je omogućilo ovako znatan skok. Vjerujem da smo postigli naš cilj, zadržali smo fantastično srednje i poboljšali visokotonsko područje, no u isto vrijeme dobili i taj dinamični bas odziv kakav smo tražili. Sve zajedno, to je značajno unaprijeđeni zvučnik koji podnosi osjetno više snage nego prethodna generacija Contoura.”

 

Contour 20 na prezentaciji

 

Na prezentaciji smo slušali smo najmanji, Contour 20, mali zvučnik za stalak – u sobi od 300 kvadrata! Impresioniran sam, malac zadržava zavidnu prirodnost i jasnoću uz iznenađujuću težinu i dinamiku u basu u tako ogromnom prostoru. Serija Contour sad ima ugrađen najbolji Dynaudiov Esotara2 visokotonac, a i bas driver je ozbiljno unaprijeđen – u košari, membrani, zavojnici i spideru. Uvjeren sam kako će ovakav Contour biti izrazito primamljiv svim ljubiteljima high-enda koji žive u malim prostorima.

 

Contour povijest

Pregled razvoja serije Contour predstavljena je sa šest poznatih modela